Свързани новини

27.02.2014 17:55

Спира зимното поддържане на пътищата

Видян 1217 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 1 март, събота ще се извършва поддръжка само на проходите и високопланинските участъци, предава нюз7.


Зимното поддържане на републиканските пътища ще спре на 1 март (събота) става ясно от съобщение на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). От там обаче поясняват, че изключение ще се прави за проходите и високопланинските участъци.


Председателят на Управителния съвет на АПИ Стефан Чайков е разпоредил на директорите на 27-те областни пътни управления от 1 март да бъдат прекратени дейностите по зимно поддържане на републиканската пътна мрежа.


Изключение има за проходите, пътните участъци с висока надморска височина и отсечките, при които е възможно заледяване поради ниски температури. Там ще се предприемат необходимите мерки, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.


По-ранното преустановяване на зимното поддържане на републиканските пътища е поради метеорологичните прогнози за дългосрочно затопляне на времето и икономията на средства. Спестеният финансов ресурс ще бъде вложен в текущ ремонт на пътната настилка или обновяване на маркировката. Спестените пари ще са ясни след изплащането и на последните сертификати на пътноподдържащите фирми, което ще се направи в началото на април.


Чайков нареди на директорите на областните пътни управления да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат нужните мерки за обработка на пътищата, когато има опасност от образуване на поледици и хлъзгавост на настилката, особено в ранните сутрешни и вечерните часове от денонощието.


До 10 април фирмите трябва за своя сметка да почистят остатъците от използваните материали за зимно поддържане на пътната инфраструктура.


Топлата зима през тази година помогна на АПИ да реализира значителни икономии от зимно почистване на пътищата в страната. Още в началото на годината стана ясно, че спестените пари за ноември и декември са около 8 млн. лв. Тези средства ще бъдат инвестирани в ремонт на второкласни и третокласни пътища. Ведомството се надява през тази година да вложи общо 240 млн. лв. в обновяване на 700 км пътища.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и