Свързани новини

27.02.2014 11:01

В Украйна съставиха дълъг „Списък на враговете на революцията”

Видян 1109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като отнеха правата на 250 000 етнически българи, включително да говорят на нашия език, новите „демократични” и „проевропейски” власти в Украйна включиха и техни представители в „Списъка на враговете на ревюлоцията”. Годината сякаш е 1917, а революцията е болшевишката в Русия. Но годината е 2014 г. След забраната на руския, българския език и иврит, друг интересен декрет отменя Закона за забрана на фашистката пропаганда.


На Майдана в сряда вечер бяха „избирани” новите министри. Всъщност, имената им бяха четени на присъстващите. Крайнодесните от Правый сектор, които отказаха да се разоръжат според примирието, гарантирано от ЕС, се разхождат не само с автомати, но и в бронетранспортьори из Киев, след като на тях бяха дадени силовите ведомства.


Те вече наказват и убиват без съд и присъда. Най-скандалният случай е на застрелян в Ровно руски турист, който няма друг грях освен паспорта си. Депутат от новата опозиция беше пребит от колегите си от новата власт в тоалетната на парламента, понеже казал в залата, че не бива така да се изражда революцията. Домът на шефа на комунистическата партия, която не е на Янукович, но има различно мнение от новата власт, е ограбен, а цялото му семейство е бито жестоко. Полицията не работи.


Бойни отряди, в стила на СС, бяха изпратени да окървявят протестите на стотици хиляди хора в Одеса и Севастопол, където етнически руснаци, българи и евреи протестираха срещу революционния терор. 17 милиона представители на малцинствата се чувстват заплашени и не приемат промените. В някогашната морска столица на СССР дори се развяваха български знамена, наред с руските, показа телевизия СКАТ.


Само в сряда 3 милиарда долара спестявания бяха изтеглени от без друго нестабилните украински банки. Заявките за четвъртък бяха за нови 5 милиарда, които обаче просто не са налични. Което вероятно ще породи сериозни вълнения.


В същото време МВФ поля със студена вода новата власт като обяви, че едва ли е възможно, при това не спешно, да отпусне не повече от 15 от исканите 35 милиарда долара. Срещу това обаче цените на тока трябва да бъдат вдигнати моментално 2 пъти и да бъдат отнети ред социални придобивки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец