Свързани новини

26.02.2014 14:39

Бареков към политиците: Излезте на светло!

Видян 1037 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков предложи план за излизане от политическата криза. Според него той минава през приемането на закона за "Чисти ръце" и предсрочен вот, но на чисто. Това стана ясно по време на пресконференция във Варна.


Радвам се, че с нашето влизане в Народното събрание се завърна и доброто възпитание, каза по време на брифинга Бареков. "Трогнат съм от факта, че г-н Борисов най-накрая заговори за мен като първо спомена коректно моето име и това на партията, и второ, говори на "Вие", както изисква етиката, когато говорят политическите лица. Ето и нашият отговор: г-н Борисов, г-н Цветанов и тяхната партия имат шанса, заедно с останалите партии в българския парламент да спрат да участват в срамни задкулисни сделки. Едните, опитвайки се да задържат властта, а другите, като се опитват да се докопат до нея. Ние ще разтурим този парламент и го казвам с пълната увереност, защото продължаването на живота му без нас в него би означавало, че продължава срамната сделка между БСП, ДПС и "Атака", или че, г-н Борисов се е договорил с някой от другите партии", коментира Бареков.


Той каза, че партията има краткосрочен план и го предлага на всички партии в парламента без хората на Сидеров. "Казвам без тях, защото след нашето влизане никой няма да разчита на гласовете на една ксенофобска партия, която на практика орезили страната ни пред ЕС и нашите партньори от НАТО", мотивира се Бареков.


Неговият план предвижда до 10 дни в НС да влезе за обсъждане закона за "Чисти ръце". "Надяваме се да го приемат политическите партии. Ако не го направят, ще платят изключително висока цена", каза още той. Целта на този текст е всички политици да изчистят пред обществото имената и имиджа си, поясни Бареков. Според предварителните намерения, законът ще предвиди да се направи 5-членна комисия, подобна на тази по досиетата. Задължително условие ще е този орган да е избран с 2/3 парламентарно мнозинство, а след неговото сформиране, заедно с ДАНС и НАП да се направи проверка на имуществото на всички политици на прехода – председатели на НС, министър-председатели, президенти, вицепремиери, министри, председатели на парламентарни групи, областни управители и кметове.


Това е шансът да отидем изчистени на следващите парламентарни избори и да прекратим цирка, който отврати българските избиратели, каза Бареков. В закона ще има и друг важен момент - всеки, който има намерение занапред да влезе в политиката, да бъде длъжен да декларира пълен отказ от банковата тайна за себе си и всичките си роднини по съребрена и права линия, в продължение на 4 поколения. "Който не подпише такава деклалация, да няма право да се явява на избори", категоричен е Бареков.


"Г-н Борисов, приемам подадената ви ръка, но извадете парите си на светло. Вашите, на г-жа Бориславова и цялата ви група! Г-н Цветанов, вие сте 30 години държавен служител, имате 6 апартамента и пари, спечелени от консултантски услуги, излезте на светло! Г-н Станишев, първият ви работен ден беше като министър-председател, в момента сте един от най-богатите хора, излезте вие и Моника Станишева на светло! Г-н Местан, 25 г. сте работил като учител и депутат, от къде са вашите златни ръкавели, излезте на светло! Г-н Радан Кънев, кой, какви дела ви е възлагал, какъв адвокат сте бил, излезте на светло. Г-жо Кунева, цял живот сте била държавен служител, от къде са ви парите, излезте на светло!", призова лидерите на останалите политически сили Николай Бареков.


Той каза, че вече е подписал декларация и го проверяват по реда, по който той иска разследване на всички останали. От тук нататък се делим на чисти и мръсни - каза Бареков. Нека се покаже кой е мафията и кой политик, това е разделителната линия.


Втората част за излизане от кризата минава през импийчмънт на българската олигархия в лицето на г-н Росен Плевнелиев. Неговият ментор Иво Прокопиев на 28 години получи монопол върху добива на една от най-богатите суровини у нас – каолина. На 28 години той се събуди милиардер, направен такъв от правителството на Костов, без ясни правила и няма друго обяснение. Ако съберем гласовете за импийчмънт и успеем да свалим от поста Плевнелиев имаме два варианта. Или неговият вицепрезидент поема президентската институция за кратък период от време, или НС приема нов свой председател, който да оглави и президентската институция.


Логиката на всичко това, според Бареков, е когато се отиде на предсрочен вот, сегашният президент да не е този, който да назначи служебното правителство и да не се повторят грешките на кабинета Райков. "Трябва ни правителство, което честно да проведе вота", каза Бареков.


"Нашата логика е да се разтури националният парламент веднага след евровота, и след като са приети тези закони, да се отиде на избори, но с друг президент. Нека те да са 2 в 1, но ако се стигне до тази хипотеза, нашето предложение за председател на НС и съответно изпълнящ длъжността президент ще е Румен Йончев.Той е отдалечен от всички партии в парламента, дори не е член на нашата, и е в състояние да гарантира един справедлив избор", заключи Бареков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева