Свързани новини

26.02.2014 10:15

Заложили 100 грама тротил за бирника на Цар Киро

Видян 1366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

100 грама тротилов еквивалент е имало в бомбата, подхвърлена в неделя вечер в офиса на частния съдебен изпълнител от Пловдив Петко Илиев, станал известен като бирника на Цар Киро. Опитът за покушение е бил по-скоро за сплашване, като целта не е била да бъде разрушена цялата кантора или да бъде убит човек, уточниха разследващи, цитирани от "Монитор".Тротилът е бил достатъчен да разруши всички бюра и мебели в кантората, както и да избие дограмите и вратите, ако те са затворени. Летящите отломки при подобен взрив биха били по-опасни за намиращите се в офиса хора, уточниха експерти по взривни вещества.


В късния следобед в неделя непознат счупил витрината на първия етаж в кантората на Илиев на ул. "Четвърти януари” в центъра на Пловдив и хвърлил вътре пакет. По същото време на втория етаж служител на офиса наваксвал с работата си за седмицата. Когато чул шума от счупените стъкла, юристът се обадил на шефа си Петко Илиев, който от своя страна звъннал в полицията. Кантората била отцепена веднага за няколко часа, а през това време на мястото пристигнал екип на ДОТИ от София. Пакетът бил иззет, а по-късно на безопасно място бил взривен контролирано.


От офиса на Петко Илиев били иззети записите от охранителните камери. Частният съдебен изпълнител бил натоварен с важни дела, някои от които са да прибере борчове от фамилията на Цар Киро, от вносителя на цитрусови плодове Сотир Янков, от длъжници на "Топлофикация” и на банки. Срещу Петко Илиев имало подадени над 10 жалби в прокуратурата, които също ще бъдат проверени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион