Свързани новини

25.02.2014 10:08

Предизборната кампания стартира в Украйна

Видян 991 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във вторник, 25 февруари, в Украйна стартира предизборната кампания за президентските избори, съобщава ТСН. Парите за целта вече са отпуснати от Върховната Рада. Толкова бързо ЦИК даде старт и на избирателната кампания. Само след три месеца украинците ще могат да изберат своя президент. Над 200 милиона долара ще отидат за организирането на предсрочните президентски избори в страната, а цифрата може и да се увеличи.Сумата, която ще бъде изхарчена за вота, никак не е малка, затова Александър Туричнов предложи да се направят икономии за сметка на броя на представителите на кандидатите в избирателните секции – не по два, а по един.


Сред самите партии някои са решили кой да бъде техният кандидат – както при УДАР и Виталий Кличко -, а други все още не са взели решение. Вчера бе опровегана информацията, че Юлия Тимошенко е изявила желание да се кандидатира за президент. "Някой е разпространил съобщение, че Юлия Тимошенко била казала, че ще се кандидатира за президент. Това не отговаря на истината. Няма такова изявление", каза по-рано адвокатът на Тимошенко Сергей Власенко по повод твърденията на някои медии, че бившата украинска министър-председателка има намерение да се кандидатира за президент.


„Кръгът на доверие“ обяви своя списък с искания към бъдещите украински чиновници. По думите на представителя на Автомайдана Сергей Поярков, тези критерии са формирани заедно с лидера на медиците на Майдана Олга Богомолец, ръководителя на „Десен сектор“ Дмитрий Ярош, представителите на войниците-афганистанци Олег Михнюк, на „Обществен сектор“ Владимир Вятрович, на духовния съвет на Майдана владика Стефан, както и музикантите Руслана и Святослав Вакарчук. „Настояваме не само за правителство, а за правителство на народното доверие. Това правителство трябва да бъде сформирано от признати професионалисти, с неопетнена репутация, а не от партийни функционери“, се казва в изявлението на участниците в „Кръга“.


Хората също искат в правителството на народното доверие да не влезе нито един от 100-те най-богати хора в страната. /БЛИЦ


Междувременно депутати от партиите „Баткившчина” и УДАР предлагат в украинската Върховна Рада потвърждаване на необратимостта на курса на Киев към ЕС е и приемане на редица мерки за възможно най-бързо сключване на споразумение за асоцииране, пише "Обозревател".


Ирина Герашченко и Борис Тарасюк са внесли в парламента съответния законопроект . Те също така предлагат Върховната Рада да разгледа поправките в конституцията за усилване на гаранциите за независимост на съдиите и законопроекта за прокуратурата и други свързани с европейската интеграция проекти.


Герашченко и Тарасюк инициират провеждане на преговори между украинския кабинет и ЕС за предоставяне на помощ на Украйна по реализирането на споразумението за асоцииране на принципите на предвстъпителната помощ за страни-кандидатки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион