Свързани новини

24.02.2014 10:52

България влиза в битката за богатите европенсионери

Видян 1236 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Родни хотелиери се борят за привличането на немски, френски и австрийски пенсионери на спа и балнеопроцедури у нас. Това става възможно, след като Брюксел прие законови промени, според които жителите на страните членки могат да избират къде на територията на Съюза да се лекуват, пише „Стандарт”.  Според председателя на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански Илия Пасков обаче здpавните каси на Европа се мъчели да стопират привличане на богати пенсионери за лечение у нас.


Те искат пациентите,да остават там, а не да изтичат в чужда държава, обясни Пасков. Според него един от проблемите бил, че касите искат задължително да се назначи лекар на постоянен щат в хотелите, с които сключват договори. За нас е непосилно да плащаме редовно на тези специалисти, затова ги наемаме само при нужда.


Ако ги държим на щат, и услугата ще поскъпне, жалват се в Сандански. Според по-голяма част от представителите на спа бизнеса обаче е напълни нормално да се изисква наето медицинско лице.


Все пак тук става за балнеолечение и договори със здравни каси, а не за козметични процедури, категорична са експертите. Според спа средите интерес към страната ни неминуемо ще има. Балнеологичните процедури в българските курорти излизат от два до три пъти според вида на пансиона, а нивото на услугите е европейско.


Около тази теза се обединяват Пасков и Диян Дичев от спа клуб "Стримон" - Кюстендил. " Ако в Германия едно възстановяване струва над 150 евро на човек, то в България това ще излезе не повече от 50-60 евро. В същото време обслужването е качествено, а минералната ни вода е с доказани лечебни свойства", дава пример Пасков.


В момента голяма част от немските пенсионери предпочитат да се лекуват с балнео- и спа процедури в близката, позната и сравнително евтина Чехия. У нас все още няма масово сключени договори с европейски здравни каси, а някои хотелиери имат такива с израелски туристи, обясни Пасков.


През май представители на "Стримон" ще пътуват за Германия и Австрия, за да намерят своите партньори от здравните каси там. Сигурни сме, че ще им предложим много добри пакети и оферти с добро качество и ще договорим групи за лечение, обясни и Диян Дичев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп