Свързани новини

21.02.2014 12:10

Депутатите пребориха кворума и започнаха Изборния кодекс

Видян 1042 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След драматичното начало на днешния пленарен ден, депутатите успяха да приемат на второ четене текстове от Изборния кодекс, свързани с избирателните списъци, предава нюз.бг.


От избирателните списъци се заличават имената на гражданите, които имат настоящ адрес през последните 6 месеца преди датата на произвеждане на изборите извън България.


Гражданин на друга държава в Европейския съюз, който отговаря на законовите условия и желае да бъде вписан в избирателен списък, представя декларация по образец в общинската администрация по адреса на пребиваване на територията на съответното населено място не по-късно от 40 дни преди изборния ден. 

В декларацията той посочва гражданство, адрес на пребиваване през последните 6 месеца преди изборния ден на територията на съответната община или кметство, данните от личната карта или паспорта и личен номер.


При произвеждане на втори тур на изборите за кмет в избирателните списъци се вписват и имената на гражданите, които в периода между двата тура са придобили избирателно право.


След като тази сутрин имаха проблем с кворума, след 30-минутна почивка в зала се регистрираха 126 народни представители и макар празните места на опозицията, звънецът за начало на заседанието удари.


Депутатът от БСП Петър Курумбашев обаче ентусиазирано направи предложенията за повече работа, а именно днес да отпадне редовният петъчен парламентарен контрол, както и да се работи до изчерпване изцяло на новите изборни правила.


Ако до 24 часа тази вечер, народните избраници не се похвалят с приет нов Изборен кодекс, утре точно в 11 часа отново трябва да дойдат в парламента. Неделя от 11 часа ги очаква същото, ако не успеят да приемат и в почивната по принцип събота правилата за избори.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева