Свързани новини

21.02.2014 12:05

Започва ремонтът на подлеза при Орлов мост

Видян 1929 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започнаха строително-монтажните работи на пешеходния подлез "Царевец" при Орлов мост в София, предаде нюз.бг. Подлезът се намира на кръстовището с бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Цар Иван Асен II".


Ремонтът на подлеза предвижда саниране на компрометираните повърхности на стоманобетоновата конструкция. Ще бъде възстановено осветлението. Ще бъдат ремонтирани и обновени нарушената изолация, тавана, облицовки, подови настилки и стъпала. Ще бъдат подменени парапетите. Ще бъде възстановен и тротоара при входа и изхода на подлеза. Предвижда се да бъдат почистени канали и шахти, както и да бъдат подменени решетките на шахтите.


По време на ремонта ще се пропускат пешеходци, но към края на строителството подлезът ще бъде затворен за преминаване, поради невъзможността да се извършват строително-монтажни работи по окачения таван и с цел осигуряване на безопасност на преминаващите пешеходци.


Ремонтът на подлеза е на стойност 165 000 лв. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Градска магистрала". Това е първият етап от изпълнението на обект: «Рехабилитация на бул. „Цариградско шосе" от надлез над бул. „Г.М.Димитров" до надлез над бул. „Александър Малинов", включително прилежащите съоръжения."


Започват и ремонтите на пътен възем "Лъвов мост". Поради тази причина от 23 февруари ще бъде затворено северното платно на бул. "Сливница". Движението на трамвайни маршрути № 12 и 18 остава без промяна.


ПРОМЯНА В МАРШРУТА НА АВТОБУСНИ ЛИНИИ. 

Линии № 11, 86, 309, 310 -променят маршрута си от пл. Сточна гара по северното платно на бул. Сливница, наляво през моста на ул. Г.С. Раковски, надясно по южното платно на бул. Сливница, надясно през моста на бул. Христо Ботев, наляво по северното платно на бул. Сливница и по маршрута си. В обратна посока не се променят - движат се в южното платно на бул. Сливница.


В посока  бул. Христо Ботев за автобусите се разкрива  временна спирка „пл. Лъвов мост" в южното платно преди пл. Лъвов мост.


Закриват се спирки „пл. Лъвов мост" и „ул. Княз Борис І", намиращи се от страната на северното пътно платно на бул. Сливница.


Линии № 78, 85, 213, 285, 305, 404 и 413 в посока Централна гара променят маршрута си от пл. Сточна гара по ул. Константин Стоилов, наляво по ул. Козлодуй, надясно по бул. Княгиня Мария Луиза до Централна ж.п. гара и по маршрутите си. В обратна посока не се променят, движат се в южното платно на бул. Сливница.


В посока Централна гара автобусите ще спират на следните съществуващи спирки:


Спирка „пл. Сточна гара", намираща се на ул. Константин Стоилов, след кръговото движение на пл. Сточна гара, съществуваща за автобусни линии №№ 79 и  309.


Трамвайна спирка „ул. Козлодуй", намираща се на ул. Козлодуй, преди кръстовището с бул. Княгиня Мария Луиза, съществуваща за трамвайна линии №№ 3,4 и 18.


ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПЕРИОД НА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ТРАНСПОРТЕН ВЪЗЕЛ „ПЛ. ЛЪВОВ МОСТ" ТРОЛЕЙБУСНИ ЛИНИИ № 6 И 7 ЩЕ СЕ ДВИЖАТ ПО ВРЕМЕННИ МАРШРУТИ.


Тролейбусна линия № 6 - променя се от бул. Сливница наляво по ул. Д. Петков, наляво по ул. „Подп. Калитин, надясно н-з Надежда, бул. Княгиня Мария Луиза, надясно по ул. Опълченска, надясно по бул. Сливница и по маршрута си до ж.к. Люлин-3.


Тролейбусите ще спират на всички съществуващи тролейбусни спирки в променения участък от маршрута.


Разкриват се две временни спирки в посока Надлез Надежда:

спирка ул. Димитър Петков на ул. Димитър Петков преди ул.Враня

спирка ул. Шумен на бул. ген Н. Столетов преди ул. Охрид.


Тролейбусна линия 7 - променя се от бул. Сливница надясно по бул. Опълченска, бул. Ген. Скобелев, НДК - тунел, бул. Васил Левски, кино Одеон, бул. Патриарх Евтимий, бул. Ген.Скобелев, бул. Опълченска, наляво бул. Сливница и по маршрута си до ж.к. Люлин 3.


Тролейбусите ще спират на всички съществуващи тролейбусни спирки в променения участък от маршрута.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак