Свързани новини

18.02.2014 09:30

Двойна глоба от КАТ, ако актът не падне в съда

Видян 1404 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Глобата от КАТ да скача с от 70% до 100%, ако шофьорът я обжалва в съда, но магистратите не отменят наказанието, а го потвърдят, пише "Телеграф".


Тази промяна в Закона за движение по пътищата ще се обсъжда през следващата седмица в народното събрание от експерти от КАТ и неправителствени организации от пътния бранш, обяви бившият на пътна полиция Алекси Стратиев. Хрумката е заимствана от Холандия. там в момента всеки с акт от Пътна полиция има право да протестира срещу това дали е съставен правомерно в съда. Ако магистратите го отменят, шофьорът се обявява за невинен и остава ненаказан.


Ако го потвърдят обаче, санкцията нараства почти двойно или тройно в зависимост от нарушението. "Ще обсъждаме колко точно трябва да е увеличението. може за някои пътни гафове да е 70%, а за други 100%, уточни Стратиев.

Другата идея, която ще обсъждат експертите в бранша ще е как да се процедира с нарушителите, които отказват да си платят глобите от КАТ.

От около 300 000 шофьори, които радарите за скорост годишно засичат с превишена скорост по пътищата ни, близо половината се издължават, докато останалите чакат давността на снимката да падне след година и да останат ненаказани.


Стратиев смята, че е добре да се обсъди колко трябва да се увеличи глобата за джигитите, които не си плащат и кога точно да се случи това. "Ще бъде нещо от сорта на 15-30% скок на наказанието след 6 месеца криене", обяснява Стратиев.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

скорпион