Свързани новини

17.02.2014 16:15

Северната скоростна тангента - готова до есента на 2015 г.

Видян 1690 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Агенция Пътна инфраструктура вчера бяха подписани 3 договори за безвъзмездна финансова помощ за проектиране и строителство, и за строителен надзор на Северната скоростна тангента. Договорите бяха подписани в присъствието на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателя на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура инж. Стефан Чайков.


Терзиева заяви, че този проект е изключително важен за София и е бил избран, за да бъдат спасени пари по ОП Регионално развитие, които иначе ще бъдат загубени.


Северната скоростна тангента се очаква да бъде готова до есента на 2015 г.


Около 50–60 собственици на земи протестираха по същото време пред сградата на Агенцията заради ниските цени, на които се изкупува земята, върху която ще се изгражда Северната скоростна тангента на Околовръстния път на София. Това е втори протест пред пътната агенция заради ниските цени на земите по трасето.


Протестиращите бяха жители на Бенковски, Требич, Илиянци, Враждебна, Малашевци. Според тях оценката на земите им е твърде ниска - в момента те се предлагали за 80 стотинки. Преди да се заговори за построяването на обекта, преди 5–6 години квадратният метър е достигал до 35 евро, обясниха те. За кратко те спряха и движението по бул.Христо Ботев. Протестиращите издигнаха плакати, на които пишеше АПИ отнема един квадратен метър земя за едно пакетче дъвки, Оценете реално земите ни, Тангента – да, конфискация – не, Далаверката няма да мине".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей