Свързани новини

14.02.2014 10:01

ВАС: КАТ манипулира мобилните камери

Видян 1634 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Случаи на манипулирани електронни фишове от мобилни камери на КАТ са в основата на решението на Върховния административен съд да ги обяви за незаконни, пише "Телеграф".


На Общото събрание на магистратите бе взето решение, че нарушенията, заснети от 137-те мобилни камери на КАТ в страната, вече няма да могат да бъдат санкционирани чрез електронни фишове. То дойде по искане на правосъдния министър Зинаида Златанова и ще влезе в сила с обнародването му в Държавен вестник.


Основният аргумент на съдиите е, че законът допуска заснемането, но то трябва да се осъществява без човешка намеса. Подвижните радари обаче могат да бъдат манипулирани, смятат съдиите.


"Според магистратите има начин някои фотоси директно да бъдат премахнати от системата на КАТ, а при други данните да бъдат променени", обясниха от Пътна полиция. Това може да се случи, когато снимката от нарушението стигне до служител на КАТ, който трябва да я обработи и след това да я пренасочи към адреса на шофьора. "Все още информацията за мотивите на съдиите е неофициална и дори не знаем колко точно сигнала за манипулирани снимки имат, но те са в основата на решението им", уточниха от полицията.


От Пътна полиция са готови да приемат решението на Темида и да се върнат към стария начин на глобяване - с акт и наказателно постановление.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни