Свързани новини

13.02.2014 13:20

Силен спад на престъпленията по региони, отчете Националната полиция

Видян 921 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Силен спад на извършените престъпни посегателства и престъпления, сочи анализът на данните от началото на полицейските действия в малките населени места. Това заяви пред БНР директорът на ГД „Национална полиция" главен комисар Тодор Гребенаров.


По думите му от 10 февруари досега са извършени общо 300 престъпления или средно на ден по около 100 престъпления. Това е по около 3-4 престъпления на ден за областна дирекция, поясни Гребенаров.


Образувани са 62 бързи производства, 8 незабавни производства, проверени са 540 души и 460 моторни превозни средства, профилактирани са 1195 души във връзка с извършени в предходни периоди кражби.


Отделно от Дирекция „Специализирани полицейски сили" за този период са проверени 1114 автомобила и 594 души, а 14-ма са задържани в момент на извършване на престъпление.


Анализът на ГДНП показва силно намаление на извършените престъпни посегателства, като в малките населени места, където основно е акцентирана дейността, те са много ограничени като брой или липсват. Това е сериозен резултат от предприетите целенасочени действия в полза на сигурността на хората там, каза още Гребенаров и обясни, че акцентът е върху профилактиката и превенцията.


Постоянен е и контролът на местата, в които може да се продават крадени вещи, увери гл. комисар Гребенаров. Той допълни, че са проведени редица срещи с кметове и с представители на инспекциите по околна среда и пожарната, за да се координират проверките на пунктовете, в които се продават черни и цветни метали.


От друга страна ежедневно са проверяват и заложни къщи и оказиони, като при намирането на крадени вещи, извършителите се задържани.


Резултатите досега ни убеждават, че сме избрали правилния подход за противодействие и превенция на битовата престъпност в малките населени места, заяви в заключение директорът на Националната полиция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а