04.12.2008 15:38

Медии атакуват над 3000 работни места

Видян 1378 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Икономическата криза е в началото си, предупреди вчера шефът на НОИ. Според Йордан Христосков безработицата ще се увеличи догодина от сегашните 5,8 до 10%.
 Хората, които останат на работа обаче също няма да бъдат безкрайно щастливи. На повечето от тях заплатите ще бъдат намалени. Мнозина нямат да получават редовно дори орязаните си възнаграждения, разказа експерт номер едно у нас по въпросите на труда пред Нова телевизия. Най-засегнатите сектори според Христосков ще бъдат строителството, туриза, услугите.
Усилията на всички трябва да бъдат насочени към запазване на работните места и заплатите, обединяват се в мненията си всички икономисти. В същото време обаче немалко медии започнаха да атакуват, вероятно неслучайно, големи работодатели. В желанието си да предизвикат сензации, те всъщност бият по хиляди хора на труда. Показателен пример са нападките срещу шефа на Виктория груп Ветко Арабаджиев, за когото се трудят над 3000 души в туризма, бутилирането на минерални води, обработката на захар и производството на захарни изделия, консервната промишленост и напитките, а също така още поне толкова хора от строителството и услугите, които обслужват обектите на едрия предприемач. Още миналата седмица от Виктория груп обявиха, че няма да съкращават работни места и ще изплащат заплати дори на персонала на морските си обекти и извън активния сезон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне