Свързани новини

11.02.2014 16:30

Спипаха издирван с европейска заповед в миницех за нелегални цигари

Видян 1359 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Миницех за производство на цигари е разкрит при операция на служители от Главна дирекция „Национална полиция“. Иззет е почти половин тон нарязан и ароматизиран тютюн, подготвен за изпращане към клиенти в страната, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията за противодействие на разпространението на акцизни стоки без акцизен бандерол е предприета вчера на територията на София от служители на Главна дирекция „Национална полиция”. В хода на полицейските действия в софийския кв. „Витоша“ в подземен гараж е открит миницех за обработка и пакетиране на нарязан тютюн. В момент на подготовката на колетни пратки с тютюн по заявки на клиенти от страната са установени четирима мъже - В.Б. /66г./, С.Б. /28г./, М.Б./21 г./ и Ю.А. /28 г./ - криминално проявен, с издадена европейска заповед за задържане.


Иззети са 460 кг нарязан тютюн за пушене, което означава, че над 50 000 лева е неплатеният акциз. Количеството било разпределено и опаковано в пакети от по 1, 2 , 3 и 5 килограма. Някои пратки съдържали ароматизиран с различни аромати тютюн, други - необработен нарязан тютюн. Открити са и две електронни везни, сито за пресяване на тютюна, бележник с телефони на клиенти.


Престъпната схема за опаковане и разпространение на нарязан тютюн до клиенти от страната е действала чрез обяви в интернет и преки контакти, а за доставката на стоката са използвани куриерски фирми.


По случая е образувано досъдебно производство по чл.234 от НК. Ю.А. е задържан за 24 часа, като процесуално-следствените действия по случая продължават.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион