Свързани новини

10.02.2014 15:45

Спряха изпитите по английски за студентска виза на Острова заради измама

Видян 1441 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вътрешното министерство на Великобритания е спряло провеждането на тестове по Английски език от голяма фирма, след като предаването „Панорама“ на Би Би Си разкри в разследване измами в системата за издаване на студентски визи, съобщава британската медия.Заснетo тайно от телевизията разследване показа измами по време на изпити по английски език, които са одобрени от правителството. Изпитите са необходими при получаване на виза. English Testing Service, която организира изпитите, е една от най-големите езикови фирми в света.


Вътрешният министър Тереза Мей заяви, че доказателствата на британската медия са „много шокиращи“. Миналата година „Панорама“ е заснела филма под прикритие. Всяка година около 100 хиляди студенти извън ЕС кандидатстват за удължаване на визи за Великобритания.


Един от агентите под прикритие се явил на изпит в Западен Лондон. От фирмата заявили, че може да се вземе тестът по английски език, дори ако явяващите се не говорят езика. Вземането на изпита с измама е струвало 500 лири, което е три пъти повече от таксата за самия изпит. Вместо истинския студент, на изпит в колеж Източен Лондон се явява друг човек, който взема изпита вместо него. През това време този, който е платил, също е на изпита и се прави, че взема теста, но всъщност само чака да получи снимка, за да докаже, че се е явил.


Седмица по-късно агенти на Би Би Си се върнали на друг изпит. Този път трябвало да бъде реалната личност, но организаторите на изпита им дали правилните отговори. Така кандидатите вземали за 7 минути изпит, който реално бил 2 часа.


Няколко дни по-късно агентите се върнали в Studentway и им е бил даден сертификат TOEIC.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни