Свързани новини

10.02.2014 12:40

Дузина генерали аут от армията

Видян 1463 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Големи рокади във високите ешелони на военната власт се очакват през тази година. Причината е, че 11 генерали се пенсионират поради навършване на необходимата възраст, която е между 58 и 62 г, съобщава в."Преса".


Към настоящия момент в щабовете на войските и в структурите на МО служат 28 генерали. Това означава, че близо половината от висшият ешелон ще бъде подновен.

Подготвяла се и пълна подмяна на шефовете на щаба на отбраната. На 1 юли т.г изтичал мандатът на шефа на отбраната ген. Симеон Симеонов, който по закон вече не може да бъде удължен.

Все още не е ясно кой ще седне в стола на най-висшия военен след началото на юли. Преди време време е бил валиден принципът на ротацията, при който генералите от видовете въоръжени сили се редуват на поста. Според това правило досега само висш морски офицер не е оглавявал щаба. През последните години най-много генерали от ВВС са били шефове на Генщаба- Никола Колев, Михо Михов и настоящият – Симеон Симеонов.Затова сега се очаква началник на щаба вече да бъде от някой друг род войски.

Промени се очакват и в най-висшия армейски щаб – Съвместното командване на силите. Шефът му ген. Атанас Самандов и началникът на щаба ген. Васил Димитров също навършват възраст за пенсиониране. На служба ще остане само заместникът на Самандов контраадмирал Георги Мотев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв