Свързани новини

10.02.2014 10:40

Жандармерията ще озаптява крадците по селата

Видян 1558 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шест часа преди дебатите по вота на недоверие в парламента жандармерията тръгва из малките населени места срещу крадците. Подобна мащабна операция в страната не е правена никога досега, обясни преди дни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. В 15 области има по-висока степен на извършени посегателства, сочи анализ на МВР, цитиран от "Преса". Най-много са набезите в областите Видин, Враца, Монтана, Плевен и София-област. В тях жандармеристи и полицаи ще патрулират в селата и във вилните зони.


Очаква се по същото време шефовете на областни полицейски дирекции да се срещнат с кметове, за да обсъдят местни планове за взаимодействие. Трябва да се определи лице от всяка община, което да контактува със служителите на реда. На всички кметове пък ще се представя ежедневен полицейски бюлетин за извършените престъпления.


В най-уязвимите селища, където проблемите са ескалирали, а нападенията са ежедневие, полицаите ще дежурят на смени, а кметовете ще им предоставят помещения.


МВР е осигурило средства за бензин, за да вдигне лимитите на служебните коли. Има решение на ръководството на МВР от областите, които най-много са засегнати от битовата престъпност, да се командироват по-малко служители за охрана на границата с Турция.


Започват и проверки в заложните къщи, в пунктовете за изкупуване на цветни метали, както и за незаконните площадки за скрап, където найчесто се пласират откраднатите от селата вещи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни