Свързани новини

07.02.2014 09:35

Фантата - новата софийска борса за контрабандни цигари

Видян 1352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мястото, където доскоро се въртеше активна търговия с контрабандни цигари – Женския пазар в София, вече е променено, пише „Труд”. Сега нелегалните търговци са се преместили в жк „Дружба 1”, в близост до бл. 2 и до голям супермаркет на ул. „Тирана”. В района има струпване на мургави мъже и жени, които подвикват към минаващите и предлагат цигари. Някъде наблизо очевидно имат и склад, защото често изчезват и след минути се появяват с ново зареждане, твърдят очевидци на търговията.


Новата нелегална борса вече си има и име – Фантата, твърди продавачка на цветя до пазара. Вероятно идва от съкратеното название на супермаркета, смятат хора от района. Бягството от Женския пазар на цигарените търговци е поради увеличеното внимание към тях от журналисти и полицаи, тук все още няма такива проблеми.


Въпреки че е отскоро, новата борса вече си има постоянни клиенти. От случайни контакти се вижда ,че хората се познават и не се срещат за първи път. Мераклии за евтин тютюн има достатъчно и след като се разчу за новото място на нелегалния бизнес, хора от цяла София минават оттук с коли, за да се запасят с няколко кутии.


Че бизнесът върви, свидетелствува и факта, че между мургавите „бизнесмени” вече избухват кавги за добро място и клиентела, коментират хора от района. За да прецакат конкуренцията, някои дори свалят цените на цигарите, които предлагат.


Алъш- веришът се вихри със сериозни темпове и едва ли някой може да пресметне колко пари се превъртат на ден тук, но във всеки случай едва ли са по-малко, отколкото в големия супермаркет наблизо.


Полиция не се забелязва, а ако случайно някоя патрулка премине през района, съгледвачи на търговците бързо подават сигнал и мястото притихва. Но за минута, защото униформените не си правят труда да погледнат какво става навън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.