Свързани новини

29.01.2014 16:02

Томислав Николич разпусна Скупщината

Видян 1114 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сръбският президент Томислав Николич разпореди разпускането на парламента и провеждането на нови избори на 16 март тази година, предава сръбското радио „Б-92".


„Подписах указ за разпускане на Скупщината и определих датата за провеждане на парламентарните избори в Сърбия на 16 март, когато ще се проведат и изборите за кмет на Белград", каза сръбският държавен глава в обръщението си към нацията.


„За последните две години страната постигна огромен напредък, основна заслуга за който имаше правителството. Стигнахме до спокойна фаза в преговорите с ЕС, установихме диалог с Прищина, отворихме вратите си и новата сръбска държавна политика получи подкрепата на много страни по света. Въпреки това предстоят още много реформи, които да извършат новите народни представители", добави той.


Вчера сръбското коалиционно правителство прие предложение за разпускане на парламента и насрочване на предсрочни парламентарни избори. Минути след заседанието премиерът Ивица Дачич се срещна с президента Томислав Николич, за да обсъдят предложението на управляващите за насрочване на нови избори.


По закон Николич имаше 72 часа, в които да определи дата за провеждане на нови избори. Въпреки това той обяви решението си незабавно, за да съчетае парламентарния вот с изборите за кмет на столицата, насрочени за 16 март.


Искането за разпускане на Скупщината дойде в неделя от страна на Сръбската прогресивна партия на Александър Вучич, за която социолозите в западната ни съседка предвиждат около 43% електорална подкрепа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец