Свързани новини

29.01.2014 09:01

Купуваме билет за автобус като за самолет

Видян 1335 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От пролетта има възможност да започнем да купуваме електронни билети за автобус като тези за самолет. Това заяви пред „Монитор” Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България след среща вчера във финансовото министерство по проблемите на бранша.За целта Министерство на финансите трябва да направи промяна в наредбата за отчитане на продажби чрез фискални устройства. Измененията се очаква да бъдат подготвени до края на март. Срещата на превозвачите и финансовото ведомство беше осъществена с посредничеството на министъра на транспорта Данаил Папазов.


„Повечето фирми имат възможност за онлайн резервация, но билетът не се признава като такъв”, пояснява още Топалова. По думите й министерството трябва да направи промяната, защото така ще се улесни клиентът и ще се помогне и на фирмите.


Друг въпрос, по който са водени преговори, е въвеждането на касови апарати. Националната агенция по приходите (НАП) трябва до края на седмицата да внесе предложенията си за промени в задължителното поставяне на фискалните устройства.


От бранша искат те да бъдат въведени, но само за превозите на дълги разстояния. А за градския транспорт и линиите между близки селища да могат превозвачите да избират как да се таксуват пътниците. Част от вариантите са чрез електронен билет, чип, жетон, плащане на първата врата и др. В по-големите общини като София, Бургас и Плевен в момента се провеждат търгове за въвеждане на интегрираните системи за таксуване. Според превозвачите това ще отнеме поне 2 години. Задължителното въвеждане на касовите апарати се отложи за 30 юни с промени в Закона за автомобилните превози. Срокът за това преди промяната беше 31 декември 2013 г.


До края на март трябва да има и нова наредба за изплащане на компенсациите, за които превозвачите настояват. Средствата в размер на близо 37 млн. лв. се отпускат от бюджета заради намаленията, които се правят на студенти, пенсионери и други. В момента те се дават на общините, но много малко от тях плащат на фирмите, обясняват от бранша. По време на срещата Министерство на финансите е поело ангажимент да има промяна в начина на разплащане, като сега ще започне дейности по измененията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби

Съвсем не лек ден в бизнеса

Съвсем не лек ден в бизнеса, възможни са машинации от