Свързани новини

28.01.2014 09:20

Българите в топ 5 по харчове за цигари, алкохол и хазарт

Видян 1394 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България e сред първите пет страни в света, които харчат най-много пари за алкохол, цигари и хазарт, сочи новата класация от американския интернет портал „Редиф”.


Списъкът, съдържащ 25 страни, се оглавява от Чехия, следвана от Словения, Австралия, Армения и България.От другите балкански страни най-много пари за пороци се харчат в Босна и Херцеговина, която е на 7-мо място, в Гърция - 10-о място и Хърватия - 15-о място. В списъка преобладават европейските страни, а извън Стария континент са само 7 държави - Австралия, Аржентина, САЩ, Южна Корея, Канада, Нова Зеландия и Филипините.


При съставянето на списъка, „Редиф” е използвал данни на агенция „Блумбърг”, а класацията е направена според това какъв процент от брутния вътрешен продукт на страната представляват парите, похарчени за пороци.


По официални данни македонецът пие средно 12,07 литра алкохол на година, а в региона по-големи пиячи са само словенците с 14,94 литра. Българите изпиват годишно по 11,4 литра, гърците - 11,01 литра, а босненците - 9,6 литра алкохол.


В листата на пушачите убедително водят българите, които пушат средно по 2822 цигари годишно. Македонците пушат средно по 2310 цигари, повече от тях пушат само словенците и гърците, а босненците и хърватите са далеч зад тях.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.