Свързани новини

24.01.2014 14:15

Топлото време и Шумахер отказват туристи от зимните курорти

Видян 929 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двойно повече откази на предварително направени резервации за зимна почивка спрямо миналата година отчитат туроператори у нас. Като причина за това се посочват липсата на сняг и положителните температурни рекорди, което е невиждана от десетилетия аномалия. Това обясни пред NEWS 7 Румен Драганов от Института за анализи в туризма. Проблемът има и психологическо обяснение - на хората просто не им е до ски, когато навън е пролет. Според експертите в бранша отказите на резервации не са фатални.


“Това не е голям проблем, ние нямаме скъсана чартърна верига. Проблем е, ако има скъсана чартърна верига. Ние винаги казваме, че са много важни записванията в последния момент. Сега просто нямаме записвания в последния момент, защото липсата на сняг действа демотивиращо”, каза Румен Драганов от Института за анализи в туризма. Освен липсата на сняг, ред други събития също усложняват ситуацията.


“Обикновено, когато има зимни олимпийски игри, сезонът е много силен. В момента обаче не върви силна реклама за зимните спортове, а зимните спортове се свързват със някакъв страх. Случилото се с Михаел Шумахер, събитията в Украйна, която е близо до България - всичко това не поощрява туризма. Трябва да вземем под внимание и негативната кампания срещу България в страни като Англия и Германия във връзка с отпадането на ограниченията на трудовия пазар”, добавя Драганов.


Въпреки негативната среда, цифрите са оптимистични, а според експерта, заложеният ръст за тази зима от 2% е напълно достижим.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния