Свързани новини

21.01.2014 10:25

Краят на делото Белнейски след месец?

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се до месец Върховният касационен съд да се произнесе окончателно по мегаделото  Белнейски. Главен заподозрян за жестокото двойно убийство през 2006 г. на пазарджишките сестри Росица и Христина е Лазар Колев. На вчерашното заседание защитата на Колев, в лицето на Марин Марковски, поиска от магистратите обвиняемият да бъде оправдан или процесът да се върне повторно на Пловдивския апелативен съд. Адвокатът мотивира искането си с липсата на преки и косвени доказателства за съпричастието на Колев към престъплението и отново посочи, че няма самопризнания, няма очевидец, няма и снимков материал дали колата на Колев е била в местността Грамадите, където е извършено двойното убийство. Според Марковски ако имаш полов контакт с някого и след това той бъде убит, не е достатъчен аргумент да бъдеш осъден, макар и наистина да звучи подозрително.


От своя страна обвиняемият отказа да говори пред магистратите и вместо да се защити, представи пред тях писмена защита. Касационният съд може да се произнесе в 30-дневен срок.  На 28 юни 2013 г.  на втора инстанция върховните съдии дадоха най-тежката присъда за Колев - доживотен затвор без право на замяна, заради това, че на 28 януари 2006 год., с цел да бъдат прикрити други престъпления - (изнасилване и блудство), при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски. Съдът също така разпореди той да заплати на родителите на сестрите кръвнина в размер на 400 000 лв.


Адвокатите на близките на убитите пък поискаха от магистратите една промяна в присъдата на Пловдивският апелативен съд - убийствата да бъдат квалифицирани като извършени с особена жестокост. Тази част от присъдата на Окръжният съд бе отменена от въззивните съдии.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак