Свързани новини

22.01.2014 11:01

Обама предпочете тревата пред алкохола

Видян 914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Барак Обама направи неочаквано изказване, че не смята марихуаната за по-вредна от алкохола, „от гледна точка на въздействието върху отделния потребител“. Интервюто на американския държавен глава пред списание „Нюйоркър“ предизвика фурор и остри коментари в социалните мрежи. „Документирано е, че съм пушил трева като малък и гледам на това като на лош навик и порок, не много по-различен от цигарите, които пушех като младежи то през по-голямата част от тинейджърските си години. Не мисля, че това е по-опасно от алкохола“, заяви Обама.


Пушенето на марихуана „не е нещо, което насърчавам и съм казвал на дъщерите си, че го смятам за лоша идея, загуба на време, не много здравословно“, обясни той.


По отношение на легализирането на марихуаната в някои щата Обама смята, че не е редно някои хора да стоят зад решетките за дълго време при положение, че хората, които пишат законите за борба с наркотиците вероятно правят същото нещо – пушат трева. Той, обаче, призова да се подхожда внимателно към промяната на законите и разрешаването на марихуаната, защото хората, които мислят, че това ще реши всички проблеми, преувеличават.


„И експериментът, който ще се случи в Колорадо и Вашингтон, ще бъде, мисля, предизвикателство“, каза Обама.


Организациите, борещи се за легализиране на дрогата, приветстваха думите на американския президент. Те смятат, че това е надежда тревата да стане законна и в други щати. В същото време противниците на законодателните промени повдигнаха много въпроси относно общественото здраве и приложението на закона. Те поставят въпроса дали наличието на трева ще увеличи броя на подрастващите, които я употребяват и дали това ще повиши броя на хората, които карат напушени, както и тежките престъпления.  



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,