Свързани новини

22.01.2014 10:55

Правим кабели за "Мерцедес" в Плевен

Видян 1518 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кабели за автомобилни марки като "Мерцедес", "Кадилак" и "Опел" ще се правят в Плевен. Модерен завод на площ от 5000 кв. м ще бъде издигнат в Плевен от "Електрокабел България", дъщерна компания на световния производител на кабели Nexans Autoelectric Group."Електрокабел България" планира да инвестира няколко милиона евро в новото съоръжение, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.


Работата по изграждането на завода ще започне през пролетта. Очаква се заводът да заработи до края на годината. При пълен капацитет в него ще бъдат наети 600 служители в областта на производството, администрацията, логистиката, контрола на качеството и инженерството. В новия завод Nexans ще произвежда кабелно оборудване за автомобили. Nexans е водещ доставчик на кабели за Daimler и General Motors.


Базираният в Южна Германия автомобилен доставчик се е спрял на Плевен след проучване на възможностите за инвестиции в няколко страни от Източна Европа. Сред решаващите фактори за избора на Плевен са добрата инфраструктура, качеството на пазара на труда, стабилната валута и влизането на България в ЕС.


"При избора на местоположението отделихме нужното време за по-задълбочен анализ, но сега сме уверени, че до края на 2014 г. ще бъдем в състояние да доставяме на нашите клиенти висококачествени продукти от завода в България", каза Михаел Круп, който ще ръководи проекта в България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на