Свързани новини

16.01.2014 14:12

Данаил Папазов: Намалихме задълженията на БДЖ със 100 млн.лева

Видян 1081 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първите стъпки, които направихме за оздравяването на БДЖ и Български пощи дадоха добри резултати, вървим по план, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов пред БНР.  Той посочи, че към май месец 2013 година БДЖ са имали общи задължения в размер на 724 млн.лв., а в Български пощи имаше закъснение на заплатите и не се изплащаха някои от социалните добавки.


„Постепенно до края на годината, благодарение на мерките, които се взеха, положението е малко по- добро”, подчерта министърът. По думите му към края на 2013г. намалението на общите задължения на БДЖ е до 624 млн.лв. „Загубата ще бъде в рамките на около 5 млн.лв. За сравнение – миналата година БДЖ приключи на над 30 млн.лв. задуба”, каза министърът.


Според него ефект дава и новата система за билети. „Първата седмица имаме над 550 закупени билета по новата система. Доста хора вече са се запознали с нея и работи добре. Следващата стъпка е да се разшири системата до всички линии и всички гари в България”, обяви Папазов.


На въпрос за очакваното увеличение на товарите министър Папазов каза, че спрямо миналата година се залага увеличение от около 1,5 млн. тона. „Надяваме се „Товарни превози” да минат трайно на печалба и да станат отново едно здраво дружество, което носи приходи в холдинга”, добави министърът.


По думите му най- голямото предизвикателство е преструктурирането в ремонтната дейност. „В момента в БДЖ има обособени над 12 пункта, в които се извършва ремонтна дейност. Предстои те да бъдат обединени и съкратени до няколко бройки, като доста от хората ще бъдат пренасочени. Звената, които останат, ще се опитаме да бъдат с всички възможности, за да се извършва качествен ремонт на подвижния състав”, обясни министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви