Свързани новини

16.01.2014 11:55

Моника Панайотова, ГЕРБ: Да не допускаме негативни кампании да доминират евроизборите

Видян 2000 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вече сме 15 януари и всички видяхме, че миграционна вълна от българи и румънци няма, а спекулациите за мащабите й са нереални. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Моника Панайотова по време на дебат за зачитане на основните права за свободно движение в ЕС, който се проведе в Европейския парламент в Страсбург. В контекста на предстоящите европейски избори Панайотова призова европейските депутати и граждани да не допускат негативната кампания да доминира европейския дебат. „Националните правителства и европейските формации не трябва да попадат в капана на про-националистическите и анти-европейски партии, взаимствайки тяхната риторика с цел краткосрочни политически дивиденти. Подобни стратегии представляват "скриване" от реалните проблеми и нужди на европейските граждани, чието решение изисква структурни реформи, повече образование за икономически растеж, повишаване на заетостта, особено сред младите“, посочи българският депутат от ГЕРБ в изказването си.


    Моника Панайотова заяви още, че подобни кампании крият риска да се забрави вярата в хората и приносът на имигрантите към икономиката и обществото на приемащата страна. „Личен пример в тази посока даде българинът Пламен Петков, който през 2012 г. загина трагично, спасявайки от удавяне 5-годишно момиченце във Великобритания и беше удостоен посмъртно с Кралски медал за доблест“, припомни още Моника Панайотова.


Българският евродепутат от ГЕРБ цитира и данни от Евробарометър, според които гражданите посочват свободата на движение като най-положителния ефект от интеграцията, а ЕК отчита нарастване на БВП с минимум 1% в страните, приели работници от Източна Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец