Свързани новини

17.01.2014 10:34

Чейндж бюрата минават към Комисията за финансов надзор

Видян 1373 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирмите, извършващи обмяна на валута в брой или сделки, свързани с финансови инструменти, в бъдеще ще се регистрират само в Националната агенция за приходите (НАП) като обменни бюра, но не и в Българската народна банка (БНБ). Лицензирането им ще се прави от Комисията за финансов надзор. Тези промени бяха приети на първо четене в парламента, предаде Блиц.


Измененията се правят за да няма дублиране на законови разпоредби и компетенции на различни административни органи. Предлага се регистрационната процедура в БНБ да се запази само за тези юридически лица, които са съществени за определяне на облика на пазара.


В БНБ ще продължат да се регистрират дружествата, предоставящи заеми със собствени средства или извършващи финансов лизинг, гаранционни сделки, придобиване на вземания по кредити и друга форма на финансиране, или придобиващи участия в банки или в други финансови институции.


Със законопроекта се въвеждат изискванията на европейската директива за осъществяването на дейност от кредитните институции и за надзора върху кредитните институции и инвестиционните посредници.


Въвеждат се някои нови изисквания към членовете на органите за управление на банките, свързани с упражняваните от тях функции, както и изискване за подготовка от банките на планове за възстановяване, а от БНБ - на планове за преструктуриране.


Обособява се независима функция по преструктуриране на банки в БНБ съгласно изискванията на директивата за капиталовите изисквания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог