Свързани новини

13.01.2014 10:05

Река Суходолска потече катранено черна

Видян 1303 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Катранено черни води в Суходолска река втора поредна седмица тревожат жителите в едноименния столичен квартал. Хората в Суходол алармират, че реката им се замърсява по мистериозен начин за по няколко часа в денонощието и не могат да установят източника и виновните, разказва репортаж на БТВ.


Реката извира от един от върховете на съседната Люлин планина и преминава през няколко квартала на столицата. Първият е Суходол. Там няма заустени заводи и промишлени инсталации. Цветанка Георгиева,жител на квартала разказа, че за пръв път коритото и водите на реката станали катранено черни на Бъдни вечер. От тогава така е по няколко часа почти всеки ден. Реката сутрин миришела странно.


„Около Нова година не се обадих на никой. Реших, че някой нещо е направил. Обаче продължава. Сутрин рано го изпускат и след това се разрежда. Това мазното си остава отдолу и миризмата се разсейва", обяснява Георгиева. Регионалната инспекция по околната среда и водите за втори път тази седмица изпрати екип.


Вчера на мястото е отишла и акредитирана лаборатория, която е направила експресен анализ на две водни проби от коритото. „Видимо има отлагания по дъното, черни отлагания, които не можем да установим от какво са. По тези показатели не можем да смятаме, че има някакво в момента замърсяване. Ако е имало, защото не сме го констатирали, това е залпово и е изтекло", казва Елка Чобанова, представител на лабораторията. Хората подозират, че в коритото може тайно да се излива инфилтрат от суходолското сметище. От инспекцията категорично отхвърлиха тази хипотеза.


През тази седмица регионалната инспекция ще сформират много по-голям екип, който да обходи няколко километра от корито на реката, за да търси източника и виновника за замърсяването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.