Свързани новини

10.01.2014 10:02

Обвиняват Волен Сидеров в ,,сухоземно хулиганство"

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като бе поискан имунитетът на Волен Сидеров, се очаква лидерът на Атака да бъде обвинен в сухоземно хулиганство, заради случая на летището във Варна, каза главният прокурор Сотир Цацаров. „За мен има хулигански действия и за тях се полага съд и наказателна отговорност.“, коментира обвинител номер едно. Цацаров отрече да има какъвто и да било политически натиск относно решението на Прокуратурата да поиска имунитета на Волен Сидеров. Има реална вероятност да бъдат поискани още депутатски имунитети, тъй като в хода на разследването се изяснява точно кой е нанесъл ударите на битите и ритани цивилен гражданин и полицай.


За случилото се на борда на самолета с културното аташе на Франция и лошото отношение на атакисткия лидер Волен Сидеров, Сотир Царов уточни, че няма никакви данни за упражнена провокация или словесно предизвикателство.


Прокуратурата ще може да продължи дейността си по досъдебното производство само в случай, че Сидеров даде имунитета си. Работата на съда ще продължи с разпит на културното аташе на Франция, на бордния персонал на самолета и на депутатите, придружавали Сидеров. Всички записи от камерите на летището и от паркинга са иззети за разследването.


Сотир Цацаров  се е разпоредил всичко, което касае Волен Сидеров, да бъде обобщено и докладвано лично на него, като това включва и случая с Батак. Ако вината на лидера на Атака бъде доказана по посочените от прокуратурата обвинения, то е възможно той да получи между 3 и 5 години затвор, уточниха още обвинителите.


Припомняме, че преди дни на варненското летище Сидеров и негови съпартиици нападнаха френския културен аташе, гражданин и полицай.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби