Свързани новини

09.01.2014 14:15

Англия ни заля с оферти за работа

Видян 3402 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като в продължение на месеци във Великобритания се водеше антибългарска кампания, в момента оттам буквално ни заливат с оферти за работа. Тава показва проверка в посредническите фирми за заминаване в чужбина, пише “Телеграф”. От Острова търсят нашенците основно за ниско квалифициран труд – куриери, чистачки, детегледачки, лични асистенти и възрастни и болни хора, и т.н. Една от големите спедиторски фирми в Англия набира мъже на възраст между 20 и 50 години с езикови познания и шофьорска книжка категория Б. От там обясняват, че парите ще са в зависимост от резултатите, но изтъкват, че тези, които се справят най-добре ще се радват на бомбастични дневни надници от порядъка на 120 180 паунда. Друга фирма пък набира хора от 50 – 55 години, възрастта, която у нас “се радва” на традиционно доста висока безработица. Тяхната задача е ръчно да пакетират хранителни стоки срещу 6 – 7 паунда на час. Чистачките в същия завод получават малко повече. Ако работният ден продължи над часа, началниците обещават да плащат 150% от нормалната ставка на всеки час отгоре.


Най-търсени на Острова остават жените, които са готови да гледат малки деца или възрастни и болни хора срещу заплащане. Не липсват и обяви от български семейства, които от години живеят във Великобритания, но изрично търсят нашенка, за да се грижи за малчуганите им в чуждата страна. Гледачката може да отседне в дома им и да се храни с тях. Обикновено работата е от понеделник до петък и се заплаща средно около 80 лири на седмица. Подобни са условията и за жените, които се грижат за старци с деменция или за инвалиди. Ако семействата не са готови да приемат асистентките в домовете си, са длъжни да им осигурят близки квартири, както и поне две хранения дневно.


Най-новата мода сред обявите пък е т.нар. автомивки в Англия. Става дума за паркингите пред големите хипермаркети и молове, където мъже предлагат на шофьорите да излъскат автомобилите им, докато пазаруват. На нашенците се връчват колички, пълни с вода и препарати. За тях те плащат седмичен наем – от 50 до 120 паунда в зависимост от навъртения оборот. Всичко останало, което са успели да спечелят остава за тях, твърдят работодателите. Те са пресметнали, че ако времето е хубаво, средно на ден могат да се правят по 90 паунда. Надницата намалява до три пъти при дъжд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се