Свързани новини

06.01.2014 13:25

БДЖ с нови мерки срещу гратисчиите

Видян 1099 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БДЖ навлиза в нова фаза в битката с гратисчиите във влаковете. Въвежда се нов пакет от мерки, който е приет от ръководството на компанията. За около три месеца приходите от билети са увеличени с 1,5 до 3%.„Конкретно мерките са превантивният контрол, който ние оптимизираме системно с нашите работници и служители. Разработваме система от анализи и контрола, който осъществяваме. Също така са набелязани редица технически мерки, които ще бъдат изпълнявани в краткосрочен и дългосрочен план”, обясни пред БНТ Димитър Димитров, управител на БДЖ „Пътнически превози”.


Мерките включват внезапни проверки, снабдяване на персонала с PDI устройства за издаване на билети във влаковете, автомати по гарите и влаковете и видеонаблюдение. Срокът на въвеждане на техническите средства зависи от финансовото състояние на компанията. „Но краткосрочните мерки като контрол и анализ и допълнително задачите, които се спускат към персонала, вече дават своите резултати”, поясни Димитров.


По експертна оценка, в годишен план загубите, които търпи дружеството, са от порядъка на 400 хил. лв. Най-често без билет се пътува по късите дестинации и в областните центрове. Димитров каза още, че се надява тази година предприетите мерки да сложат край на проблема.


Вече работи и новата система за закупуване на билети онлайн. „Това е система от нов тип и с нова технология, като тя дава доста добри резултати. Вече имаме от порядъка на около 4000 регистрирани наши потребители”, каза Димитров. В дългосрочен план се предвижда на автогарите да бъдат поставени автомати за закупуване на билети.


По повод инцидента в село Долна махала, където влак блъсна автомобил и загинаха бебе и неговата баба, Димитров коментира: „При излизане на влака при редовно задействано прелезно устройство, което означава, че автомобилът би трябвало да спре на прелеза и да изчака преминаването на влака, е станал ударът. Така че вината е изцяло на водача”.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели