Свързани новини

03.01.2014 10:07

НАП: Доходи по граждански договори имат данък за довнасяне

Видян 1227 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хората, които са получавали доходи от граждански договори, ще имат данък за довнасяне по тазгодишната си данъчна декларация, напомни Росен Бъчваров от Националната агенция за приходите, съобщи БНР.  Според промените в Закона за доходите, работодателите не трябва да удържат данък по тези договори за последните три месеца на предходната годината. Бъчваров не смята, че новото правило ще предизвика проблеми:


Той допълни, че не се очакват каквито и да било проблеми, защото, каквото и да се случва, дори в нарушение на Закона да е удържан данък, това не би следвало да засяга по какъвто и да е начин гражданите.


Става възможно НАП да предприеме някакви действия спрямо работодател, който е нарушил закона, но физическото лице, което е получило доход, било то освободен от облагане за последно тримесечие или обложен в нарушение на закона, за него няма да настъпи нищо съществено като промяна, уточни Бъчваров.


5 на сто отстъпка от данъка ще могат да ползват подалите декларация на хартия до 10 февруари, а за тези, които я пускат онлайн, облекчението важи до края на кампанията. Гражданите на минимална заплата, които ще очакват възстановяване на данъка догодина, трябва да подават декларации чак през 2015 година.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп