Свързани новини

27.12.2013 15:21

Над 1.5 млн. лв. събра Българската Коледа

Видян 1055 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 1.5 млн. лева е сумата, която бе събрана от кампанията „Българската Коледа" 2013 след края на благотворителния спектакъл, който се провежда под егидата на държавния глава, предаде нюз.бг. По традиция концертът се състоя на Коледа на сцената на Народния театър "Иван Вазов".


На благотворителния спектакъл присъстваха президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Пламен Орешарски, еврокомисар Кристалина Георгиева и Георги Първанов.


Кампанията на "Българската Коледа" през 2013-2014 година е под надслов „За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух". В подкрепа на каузата на сцената на Народния театър излязоха Йорданка Христова, Орлин Горанов, Любо Киров, Ансамбъл „Чинари", квартет „Славей", трио „Сопрано", X Factor-ите Жана Бергендорф, Ана-Мария и Людмила Йовчева, Богдана Петрова, Рафи и малките певци от „Бон-Бон".


Популярни лица на Българската национална телевизия, bTV и Нова телевизия, големи български спортисти и актьори също изразиха съпричастността си към кампанията. На сцената на Народния театър излязоха и деца, подкрепяни от „Българската Коледа".


Благотворителната инициатива тази година е ориентирана към подпомагането на деца, страдащи от различни очни и слухови заболявания. Средствата от кампанията ще бъдат насочени и за закупуването на високотехнологична апаратура в университетските и областните болници в страната, която да осигури диагностика на увреждания в слуха и зрението още в ранна детска възраст. Инициативата ще продължи да подпомага всички деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение. „Българската Коледа" се провежда целогодишно.


Благодарение на благотворителната кампания 2012-2013 бе финансирано лечението на 485 деца с неврологични заболявания, а за десет рехабилитационни центъра в цялата страна бе осигурена модерна техника.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв