Свързани новини

21.12.2013 13:01

Синове на министри, арестувани за корупционния скандал в Турция

Видян 1995 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата поиска постоянен арест за задържаните заради корупция при мащабната операция на полицията на 17 декември синове на трима министри, съобщи агенция ДХА.


В Съдебната палата в Истанбул вчера полицията докара общо 71 задържани в Истанбул и в Анкара. От тях обвинението изпраща на съда 49 души с искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. На прокурорските разпити са присъствали четирима прокурори, а решението е взето с пълно единодушие.


Към въпросните 49 заподозрени, сред които и синовете на министрите на вътрешните работи, на икономиката и на околната среда, както и кметът централния истанбулски район „Фатих”, са повдигнати различни обвинения, като: „създаване и ръководство на организирана престъпна група”, „злоупотреба със служебна власт и влияние”, „злоупотреби с имотния регистър”, „фалшифициране на официални документи”, „даване и получаване на подкупи”.


Задържаните са разпитвани на три групи по три отделни досиета. След прокурорските разпити са освободени 22 души, като на четирима от тях прокуратурата иска налагане на съдебен контрол. Сред тях е и известният бизнесмен Али Агаоглу.


Синовете на турските министри на вътрешните работи и икономиката рано сутринта са арестувани, след като им бяха предявени обвинения във връзка с разследването за корупция, предаде AFP.


Директорът на държавната банка Halkbank също е сред тези, на които са предявени обвинения в корупция, измама, трафик на злато и злоупотреби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци