Свързани новини

19.12.2013 11:30

Заразено месо засякоха в Пловдивско

Видян 1819 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

91 кг месо конфискува Агенцията по храните в Пловдив от пазарите в Кричим и Перущица, съобщи шефът на Областната агенция по безопасност на храните д-р Иван Шиков.


Месото, което не е само свинско, не отговаря на микробиологичните критерии за безопасност при взетите проби.На собствениците са издадени заповеди за административни нарушения и съставени актове. Месото е конфискувано и изпратено на екарисаж във Варна, съобщава "Марица".


От Дирекцията по храните в Пловдив се надяват да няма продадено от нерегламентираното месо и извършителите да са хванати навреме.


Ограничителната заповед на Агенцията по храните е във връзка със създалата се ситуация около шапа по овцете и козите, с цел спиране на движението на живи животни и пресичане на разпространението на вируса.


Заедно с тази заповед бе пусната и друга - за забрана на нерегламентирани продажби на месо по пазарите, каза д-р Шиков. Заповедта е в сила все още и ще продължи до второ нареждане. Инспекторите ще продължат проверките по пазарите за животни.


Продължават и проверките по големите магазини и вериги. Засега няма наложени актове, а само предписания. Инспекторите следят за произхода на хранителните продукти, както и за спазване на изискванията за съхранението им.


Дежурни инспектори в Българската агенцията по храните ще има и през почивните дни, денонощно. Графикът и телефоните им ще бъдат качени на сайта на Агенцията.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог