Свързани новини

19.12.2013 10:08

88 милиона ще похарчим за пътувания по празниците

Видян 1221 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 560 000 са българите, които ще пътуват по празниците Коледа и Нова година. От тях 160 000 ще излязат в чужбина, твърди Румен Драганов, шеф на института за анализи и оценки в туризма. Повечето от сънародниците ни ще празнуват в държави съседни на България, пише "Телеграф".


Най-голям брой ще посетят Турция с организирани пътувания. Втората по големина група ще се насочи към Гърция. След това в класацията на празничните дестинации са Македония, Сърбия и Румъния."Очаква се около 20 хил. души да прекарат празниците в някоя западноевропейска държава. По-голямата част отиват в Германия, Испания и Италия. По-далечните дестинации са предпочитаните Дубай, Индонезия, Тайланд и др. Има българи, които ще прекарат Нова година в екзотични места като Карибите или Централна Африка. Може би около 6000 души ще пътуват извън Европа, от тях към 350 ще прекарат Нова година на Карибите. Има интерес към Колумбия, Куба, Санто Доминго, столицата на Доминиканската република. Едно такова пътуване излиза към 2500 евро на човек", казва Румен Драганов.


Той смята, че пътуванията до Египет намаляват, не заради изненадващо падналия сняг, а заради проблеми със сигурността покрай политическите събития. Най-скъпото прекарване на празниците се оказва Лас Вегас, САЩ. "В Лас Вегас в президентския апартамент ще получите обслужване като на принцеса. Дори ще поднасят закуската ви с чинии и салфетки с вашето име. Ще има подобни оферти и за Дубай", казва Драганов.


Вече много от българите пътували с чужди туроператори, немски и английски. "Около 88 млн. лв ще бъдат похарчени за туристически пътувания по Коледа и Нова година. Българите, които ще излизат в чужбина, ще похарчат средно по 565 лв. на човек. Има много кратки екскурзионни пътувания до съседни държави и много нискобюджетни оферти. Тези, които ще останат в България, ще похарчат средно по 460 лв. у нас", пресмята шефът на института за анализи и оценки в туризма.


Интересът към съседна Сърбия се е понижил, защото българите са отблъснати от задимените там заведения, а им пречи много високата музика, твърди Драганова. "Освен това имаше сбивания, което също се отрази негативно на тази детинация", категоричен е той.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни