Наред с традиционните бразилски пуйки за Коледа ще се предлагат и румънски, но качеството е в българските, категоричен е доц. д-р Митко Лалев, завеждащ секция "Птицевъдство" в Земеделския институт в Стара Загора.
Специалистът казва още, че макар и в ограничени количества, българските пуйки се отглежда с истински фуражи, без генномодифицирани организми, без използването на отпадъчни продукти. Животните се хранят само с натурални зърна и просо, а оттам и вкусът и качеството на нашите пуйки са много по-добри.
Произведените в регламентирани кланици пуйки на българския пазар са от 2-3 до максимум 5 процента. Едната от тях е фермата към Селскостопанска академия, която ние стопанисваме, другата "Евровърхът" в Стара Загора, а останалите са частници, които колят животни за пазарите.
Ето защо е изключително трудно да се намери едра, добре угоена и качествена птица, отгледана в България, която да не е "навъртяла" хиляди километри, преди да стигне до коледната ни трапеза.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Руското следствие съобщи за 12-и ...
бТВ Синема 31 март 21:00ч.
Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди