Свързани новини

16.12.2013 15:32

Светлана Ангелова: БСП печели време, за да се опита да „извие ръцете“ на ДПС за ранното пенсиониране

Видян 1370 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП печели време, за да се опита да „извие ръцете“ на ДПС. Това заяви по време на пресконференция днес в Русе народният представител от ГЕРБ Светлана Ангелова. В дневния ред на Народното събрание в четвъртък трябваше да се разгледа на второ четене промяна в Кодекса за социално осигуряване. Става дума за въвеждането на ранно пенсиониране на гражданите, полагащи трета категория труд и военнослужещите и замразяване на стажа за пенсиониране. Това обаче не стана и точката бе отложена за тази седмица. Нелепи са мотивите за този ход, коментира Ангелова изтъкнатите от зам. – председателя на Народното събрание аргументи за неспазена процедура и срокове.


,,Има разнобой между ДПС и БСП за въвеждането на ранно пенсиониране‘‘, посочи Ангелова. На заседание на комисия по труда и социалната политика нарочно не е даден доклада по темата, за да не разбере ГЕРБ, че ДПС не подкрепя ранното пенсиониране. Според депутата, БСП печели време, за да се опита да „извие ръцете“ на ДПС и да се приеме техния вариант. ,,Целта им е да се спази основно предизборно обещание, дадено преди 7 месеца. В същото време министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов категорично се обявява срещу този вариант за ранно пенсиониране. Това не е удачно и ще донесе допълнителни проблеми за изтънелия бюджет на пенсионния фонд. При последното посещение на министъра в Брюксел България получи предупреждение от Европейската комисия‘‘, коментира още Светлана Ангелова. Страната е поставена пред избор – въвеждане на ранно пенсиониране или да се прости с парите, поискани за заетост, квалификация и преквалификация.


„Не може да искаме от ЕС пари за заетост и квалификация и същевременно да караме българските граждани да се пенсионират рано и да напускат пазара на труда“, категорична бе Ангелова. Така те ще получават ниски пенсии. За нея е интересно дали ДПС ще устоят позициите. Отговорността носи министъра от тази партия пред Брюксел, а БСП има за задача да рапортува на поредния пленум, че е изпълнила ангажимента пред избирателите си. Депутатите от ГЕРБ ще защитават позицията, че замразяването на възрастта и стажа за пенсиониране е погрешен ход. В противен случай ще се даде ясен знак на Комисията, че страната ни не иска да прави реформа в пенсионната реформа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и