Свързани новини

13.12.2013 15:45

Проф. В. Христов: 100 000 българи годишно страдат от незарастващи рани

Видян 1298 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През януари стартират безплатните прегледи за труднозаздравяващи рани в сградата на медицински център „Пирогов”, съобщи Блиц. Това каза проф. Владислав Христов, началник Втора хирургична клиника в спешната болница.За труднозаздравяващи се считат раните, които не се затварят след четвъртата седмица от появата им, каза професорът. Безплатните прегледи ще се извършват от неговия екип в „Пирогов” на 17 и 18 януари следваща година – петък и събота, и на 31 януари и 1 февруари същата година, пак петък и събота.


"За да бъде прегледан един пациент от нашия екип, каза още проф. Христов, не е необходимо направление от личния лекар. Достатъчно е само пациентът да звънне и да се запише на тел. 02/ 9154574 всеки делничен ден от 10 до 15 часа. Хроничните и острите рани са сериозен проблем у нас, предупреди проф. Христов. Българите, които се сблъскват с този проблем са около 100 000 годишно. Това обаче са ориентировъчни данни, тъй като никой не води официална статистика. Най-често срещаните трудно заздравяващи рани са рани след диабет, рани от съдова недостатъчност и декубиталните рани, които са от залежване. Целта на безплатните прегледи е от компетентна медицинска помощ да се възползват и онези хора, които поради една или друга причина не могат да си позволят платени прегледи", каза още проф. Христов.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на