Свързани новини

12.12.2013 17:55

Фандъкова: Против съм Топлофикация – София да бъде продадена за 1 лев

Видян 1416 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

" Против съм, Топлофикация – София да бъде продадена за един лев". Това каза кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова пред журналисти на въпрос за изказване на министъра на икономиката и енергетиката, че трябва да се обсъди въпросът за приватизация на Топлофикация – София.


"Чух изказването на министъра на икономиката Драгомир Стойнев - това не е първият министър, който има желание за приватизация на Топлофикация - София. Нашата позиция сме я казали отдавна: Смятам че е отговорно да се работи за стабилизирането на дружеството. Очаквам от министъра на икономиката, да положи максимални усилия, за да намери решение за старите задължения, по-голямата част, от които са натрупани от държавата, когато Топлофикация беше държавна. Колкото и да се иска на някой, няма как да се скрие, това е факт, трябва да се мисли в тази посока. Лично аз съм против това - с лека ръка Топлофикация да бъде продадена за 1 лв. нека Министерството на икономиката да носи отговорност, ако вземе такова решение”, категорична бе Фандъкова.


Припомняме, че преди ден министър Стойнев отново повдигна въпроса за приватизацията на столичното дружество като коментира огромните му дългове към БЕХ.


"За следващия отоплителен сезон трябва да вземем решение - дали ще се приватизира Топлофикация София? Това решение трябва да се вземе от Столичния общински съвет. Но може да има интерес към този дълг – някой да го изкупи, което от друга страна за БЕХ е много добра новина, защото, представете си, в системата влизат 500 млн. лв. И всички ще бъдат доволни. Това трябва да бъде съгласувано със Столичния общински съвет”, каза Драгомир Стойнев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в