Свързани новини

12.12.2013 11:55

След легализирането на марихуаната - наплив на кандидати за гражданство на Уругвай

Видян 1071 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Страната разреши да на своите жители да си купуват до 40 грама, ако са пълнолетни и се регистрират в база- данни, предаде Блиц.


Засилил се е потокът от хора към посолства на Уругвай с питания как могат да получат гражданство, след като страната легализира марихуаната. Това съобщи министърът на външните работи на страната Луис Алмагро.  Според министъра чужденци се интересуват как могат да получат уругвайско гражданство, след като страната стана първата в света, която легализира производството и продажбата на марихуана в южноамериканската държава.


В същото време Международната комисия за контрол на наркотиците към ООН смята, че новият закон нарушава международните норми, докато уругвайските власти продължават да настояват, че те не я защитават, а се борят срещу разпространението на трева.


Вчера Уругвай първи в света легализира отглеждането, продажбата и пушенето на марихуана.


Консуматорите на канабис ще могат да си купуват максимум 40 грама всеки месец от лицензирани фармацевти, ако са граждани на Уругвай, ако са над 18-годишна възраст и са регистрирани в правителствената дата база, за да се следят ежемесечните покупки.


След въвеждането на закона в рамките на 120 дни, уругвайците ще могат да отглеждат до шест растения в техните жилища за една година или до 480 грама.


В клубове за пушене, с членове от 15 до 45 члена, ще могат да отглеждат до 99 растения на година. Регистрираните ще могат да купуват марихуана от лицензирани аптеки от април.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!