Свързани новини

10.12.2013 15:10

М. Габриел: Обучението и сътрудничеството са ключови при прилагане на Програма "Правосъдие 2014 - 2020"

Видян 959 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският парламент проведе дебат относно Програма „Правосъдие” 2014-2020 г., в който участва и комисаря по правосъдие и гражданство Вивиан Рединг. Програмата цели насърчаване на ефективно, цялостно и последователно прилагане на законодателството на ЕС в областта на съдебното сътрудничество по граждански и наказателни дела.


Евродепутатът Мария Габриел от Групата на ЕНП/ГЕРБ беше докладчик по становището на Комисията по права на жените и равенство на половете. В изказването си по време на дебата тя се фокусира върху три ключови аспекта на програмата.


Евродепутатът отдаде първостепенно значение на превенцията. "Превенцията е ключова дума - превенция на престъпленията, включително на насилието срещу жените. Всеки има право да живее в пространство на правосъдие и сигурност, които са тясно свързани помежду си”, заяви Мария Габриел.


На следващо  място  тя подчерта целта на програмата да се улесни достъпa до правосъдие чрез подобряване на процедурите за гражданите, по-добро обучение на съдебните служители, работещи с жертви на домашно насилие, повишавайки едновременно осведомеността за правата и възможностите в правосъдието.


„От съществено значение е и съдебното сътрудничество. То е необходимо за насърчаване на обмена на добри практики и подобряване на уменията и навиците за съвместна работа, особено в борбата с трафика на хора в Европа, при който 60% от жертвите са жени.”, изтъкна Мария Габриел.


Не на последно място тя посочи необходимостта от гарантиране на правилното изпълнение на Програма „Правосъдие”, която опростява процедурите в правосъдието и защитава интересите на гражданите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог