Свързани новини

05.12.2013 13:16

Шефът на Сметната палата: Има пропуснати ползи при отдаването на имоти на МВР

Видян 1108 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има пропуснати ползи при преотдаването под наем на имотите, но няма данни за престъпление в това отношение. Това заяви в „Тази сутрин“по bTV Валери Димитров, председател на Сметната палата.Той допълни, че много проблеми при управлението на имотите на МВР, но не и законови престъпления.


От своя страна Цветан Цветков, зам.-председател на Сметната палата, допълни: „Основните нарушения са със спортни имоти на ведомството. На практика след 2002 г. те се ползват от определени спортни клубове. От своя страна тези ползватели ги предоставят на трети лица – за ресторанти, паркинги и т.н.“.


Бившият зам.-министър на вътрешните работи Димитър Георгиев коментира по телефона, че е доволен от направените проверки на Сметната палата. „Те доказаха, че няма данни да престъпления, няма нарушения на бюджетната дисциплина“, подчерта Георгиев.


Шефът на Сметната палата заяви, че е факт - наистина се допускат много грешки при обществените поръчки, особено при управлението на собствеността. „Но още нещо трябва да се знае – при МВР има доста сериозен успех с подобряване параметрите на сделката с компанията „Сименс“, например, където благодарение на успешни преговори е намалена сделката с 34 млн. евро. Що се отнася до договора с БМВ, там нещата са лоши. Ние не сме одитирали това дружество. Там наистина отношенията между МВР и това дружество има лоши практики“, каза Димитров.


Колегата му Цветков допълни, че по някои обществени поръчки има по няколко нарушения. „Въпросът е да се подобри системата за организиране и провеждане на тези обществени поръчки“, заяви зам.-председателят на Сметната палата.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец