Свързани новини

04.12.2013 10:15

Кирил Добрев: За 3 години са изхарчени 3,5 млн.лв. и само 11 души са с конфликт на интереси

Видян 1072 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За 3 години от 868 преписки, 183 са разгледани в срок, 146 са „висящи“, 103 с конфликт на интереси, от които съдът връща 92. Следователно за 3 години само 11 души са с установен конфликт на интереси. Това заяви пред журналисти в парламента Кирил Добрев, народен представител от ПГ на КБ и председател на Временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. „Интересен е и фактът, че за 3 години комисията е изхарчила около 3,5 млн. лв. Това са разходите, които бюджета е направил и е дал на тази комисия, като средства за харчене“, допълни той.


По неговите думи е спорен е фактът за съкращенията И.Ф., Ц.Ц.,  а за Б.Б. все още няма доказателства. „На върха на пирамидата стои ББ. Той обясни, че в комисията са напреднали по информацията колко пъти Златанов се е виждал с Фидосова. „Според колегите са по-малко, а аз продължавам да твърдя, че той 103 пъти е посетил сградата на Партийния дом и постоянния и временния пропуск са издадени под името на Фидосова“, каза Добрев. Той е категоричен, че докладът е изключително старателно написан и е подписан от абсолютно всички народни представители, както е гласувана и комисията, без „против“ и „въздържал се“. Народният представител от ПГ на КБ уточни, че докладът ще бъде предоставен на  прокуратурата и се надява да им помогне с информацията. „Второто, което е важно, е публичната дискусия, която направихме с Мая Манолова и ще внесем законопроект за промени в закона, където да свалим едноличната власт от комисията. Това е Закон за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, под който работи въпросната комисия на Златанов. Предвидили сме да има заместник-председател, да има водещ комисар, тъй като до този момент всички преписки и доказателства са работени от специализираната администрация“, каза той. Според Кирил Добрев до сега 4 човека са работили 90% от преписките, а в комисията има около 20 юристи. „Останалите 16 човека или нямат „умствения багаж“, или на тях не са разпределяни преписки. Искаме да имаме ротационно разпределение на преписките, както и всяка една преписка да бъде докладвана в комисията от водещ комисар, т.е. да носи отговорност за това и да има по-голям вътрешен контрол“, заключи Добрев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.