Свързани новини

02.12.2013 10:20

Разбиха банда, извършвала грабежи из Софийско

Видян 1832 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При спецакция на полицията беше разбита банда за грабежи, вършала из Софийско в последните два месеца. Престъпната групичка е съставена от четирима младежи между 23 и 30 години, които обирали селски къщи със завиден финес. В полезрението на ченгетата попадат преди месец и половина след поредния им удар в свогенското село Томпсън на 20 ноември.


Около 22:00 часа в полицейския участък на Своге е подаден сигнал за въоръжен обир на къща, обитавана от 41-годишна жена и 18-годишната й дъщеря. При разследването става ясно, че бандитите първо спрели тока и тогава нахлули. Маскираните заплашили с нож майката и притиснали тийнейджърката да им кажат къде са парите и бижутата. След като задигнали  около 42 грама златни накити, 2050 лв. личната и дебитната карта на жената, избягали без да оставят никакви следи. В хода на разследването се оказало, че само двама от апашите са двигатели на престъпленията. Те имат пръст и във въоръжен грабеж в правешкото село Джурово на 20 октомври. Час след полунощ, отново маскирани, те проникнали през прозореца в къщата на 75-годишен пенсионер. След като обезвредили дядото и съпругата му, младежите отмъкнали метална каса с около 40 грама златни накити, документи, два телевизора, два мобилни телефона и близо 2000 лв.


Предприетите издирвателни действия отвели криминалистите до трима 24-годишни младежи - двама от Своге, а третият - от Етрополе. Издирва се и четвъртият апаш, който 23-годишен криминално проявен етрополец с инициали Х.Ц. Вещите и сумите, които маскираните обирджии са прибрали са иззети от заложна къща в Своге. И на четиримата им са повдигнати обвинения от Софийската окръжна прокуратура. Работата по разкриването и документирането на цялостната им престъпна дейност продължава.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец