Свързани новини

01.12.2013 16:12

Да, назначената за директор протестърка беше звезда на бунта

Видян 4019 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Голяма културна дискусия се разгоря покрай публикацията на 19 минути от преди няколко дни за Яра Бубнова, която от видна протестърка се оказа номенклатура на правителството, след като културният министър Стоянович я назначи за директор на Националната галерия за чуждестранно изкуство.

Забележките към нас, при всички факти, които са си факти, бяха, че Яра била само и.д.(временните неща са най-постоянни, особено при необявен конкурс за нейната нова директорска длъжност), че не била видна протестърка, а просто протестърка, а един неин съратник дори и в протестърството й се усъмни.

За да няма подозрения, публикуваме снимки от Яра на протестите и окупациите. Като споменахме второто, веднага се сещаме, че днес половинката на Бубнова – Лъчо Бояджиев открива изложба за студентските бунтове в галерия Алма Матер в СУ. Припомняме, че това е човекът, който само допреди месец беше обявил посредством Фейсбук, че ако някой приеме пост от правителството, дори да гладува, ще бъде презрян от него. Няма данни той да се е разграничил от любимата си, нито пък да е напуснал общия им Институт за съвременно изкуство. Малката артбанда с гръмкото име не е напусната, след като Яра бе назначена за директор от кабинета, и от трети член на задругата – др. Кьосев. Няма и да се случи. Защо?

Постът на Яра я включва в групата по избор на колекцията за българския Лувър. Там са заедно със Светлин Русев. Бюджетът им е за милиони. Преди 3 десетилетия Русев, с друга компания, избираше колекция на НГЧИ. След проверка, само той и Богомил Райнов се оказаха невинни, а другата част от комисията – двама заместник министри, лежаха с години в затвора, понеже се бяха изпарили милиони долари.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева