Свързани новини

26.11.2013 15:30

Петър Мутафчиев: Талоните на автомобили с газови уредби ще се сменят периодично

Видян 1599 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автомобили, които имат монтирани стари газови уредби до март 2014г., не е необходимо веднага да сменят своите талони. Тези талони ще бъдат сменяни периодично, след като се наложи такава промяна. Това заяви пред журналисти в парламента Петър Мутафчиев, народен представител от ПГ на КБ, след проведени разговори с директора на „Автомобилна администрация” и с началник отдел „Пътна полиция”. Той обясни, че от 1 март 2014г. за поставянето на газова уредба на автомобил, който не е пригоден за газ, ще е необходима промяна в талоните. По неговите думи първо ще бъдат монтирани в съответните сервизи, като до 1 март ще бъдат акредитирани от „Автомобилна администрация” пунктовете за прегледи, които ще извършват първичния преглед на монтажа на газовата уредба. Според народния представител от ПГ на КБ след това ще се предоставят документите, за да бъде променен талонът на колата, каквото е изискването на ЕК.


„Нашата молба е да не се създава паника в момента, не е необходимо да се чака на опашка и да се сменят талоните, нека това стане постепенно и последователно. Искам да ви успокоя и за това, че след като има и документ за монтаж на газовата уредба от сервиза, с номера на бутилката, няма никой да бъде санкциониран за това, че не е писано в талона, ако тези монтажи са станали до март 2014г.”, допълни Мутафчиев.


Депутатът поясни, че от януари 2012г. до март 2013г, когато реално е нямало регламент, по който се узаконяват газовите бутилки, „ако има хора, които не са си взели документ от сервиза, че газовата бутилка е монтирана в този период, трябва да си вземат декларация от сервиза”, заяви той.  Мутафчиев бе категоричен, че автомобили, закупени с газови уредби от чужбина, пристигат с документи, в които  е отразено това и автоматично се пренася в българския талон.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да