Свързани новини

19.11.2013 15:35

Експортно ориентирана транспортна фирма получи първия кредит с 6% фиксирана лихва от ББР

Видян 1058 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Експортно ориентирана транспортна фирма от Шумен е първият кредитополучател, който се възползва от новата програма на Българската банка за развитие (ББР) за подкрепа на микро- и малки компании у нас. Заемите се отпускат за 5-годишни инвестиционни проекти с фиксирана лихва за целия период от 6%. Договорът бе подписан официално днес от Главния изпълнителен директор на ББР Димо Спасов и управителя на „РС Международни превози” Румен Радославов в присъствието на министъра на финансите Петър Чобанов.


С предоставените средства фирмата ще закупи нови влекачи и хладилни ремаркета за транспорт на стоки между Великобритания и други държави от Западна Европа. С отпуснатото финансиране по програмата за развитие на ББР компанията ще успее да увеличи своя автопарк и ще намали разходите си по вече съществуващи заеми.


Кредитите „Развитие” и „Стартиращ бизнес” са най-новите продукти на ББР за подкрепа на дребния бизнес. Целта е да се улесни достъпът до кредитни продукти за нови и действащи микро- и малки предприятия.


Кредит „Развитие” се предлага както за инвестиции, така и за оборотни средства. Максималният размер на инвестиционните заеми е до 100 000 евро, а срокът за погасяване – до 5 години при фиксирана лихва от 6% за целия период. По тази линия е допустим кредит и за оборотни средства до 50 000 лева с фиксирана лихва от 7% за период от 2 години.


Кредит „Стартиращ бизнес” е предназначен за микро- и малките фирми, които искат да реализират нови проекти и идеи. Лихвата от 6% е фиксирана за целия период, а самоучастието на фирмите е 10%. Максималният размер на заема е до 50 000 евро, а срокът на погасяване – до 5 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне