Свързани новини

17.11.2013 17:11

10 0000 души се събраха на шествие „Чисти ръце“ в столицата

Видян 1540 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

10 0000 души се събраха на шествие „Чисти ръце“ в столицата. То бе организирано от „България без цензура“, ВМРО, СИЛА и Граждански контрол, а неговата основна цел беше да покаже нуждата от пълна ревизия на политиците на прехода. Шествието  обиколи централите на ГЕРБ, БСП и ДПС и президентството и се превърна в най-масовия митинг от началото на лятото насам. Близо 5 000 души тръгнаха от Моста на въздишките, но за кратко време броят им набъбна до 10 000. За разлика от вчерашния срамен ден за българската демокрация, в който партиите на прехода са докараха платени агитки в София и Пловдив, тук хората се бяха организирали сами в социалните мрежи.„Ние сме само млади хора,  които са тук, защото искат да променят бъдещето на своята родина. Мигът е съдбовен – или ще сменим политическата система напълно, или просто всички тези млади хора, които днес са с нас, догодина ще изберат или Терминал 1 или Терминал 2“, каза лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Според него краят на ДПС, БСП и ГЕРБ е неизбежен. А мястото на мутрите на прехода като Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Ахмед Доган, Сергей Станишев и всички техни производни, е на подсъдимата скамейка и от там в затвора. Пред събралите се Бареков обеща операция „Чисти ръце“ за всички политици на прехода и обслужващата ги олигархия. "Ние твърдим, че политиците са в основата на олигархията. В продължение на няколко месеца ще бъдат блокирани всички транзакции на политическите лица и свързаните с тях олигарси като Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова. Ще бъдат проверени всички сметки, всички имоти и документи. И ако е вярно това, което българският народ говори, че само последният министър-председател Борисов е усвоил 4 млрд. лева, те ще бъдат върнати обратно на българските граждани“, обеща Бареков.


Шествието се превърна и в тест за човечност. Докато множеството скандираше пред централата на БСП, изпъкна фигурата на една възрастна жена. 67-годишната Стойна Борисова беше дошла на похода почти боса. Тя бе обула терлици, и кецове без връзки, защото пенсията не й стига за нищо. Дошлите на шествието веднага изпразниха джобовете си и за минута събраха над 100 лева. Като видя банкнотите възрастната жена се разплака. Непредвидената акция за пенсионерката показа, че дори в момент на справедлив гняв и бунт, българите могат да бъдат човечни. Тя показа на практика как работи идеята на „България без цензура“ за доброволческите отряди, които вече са сформирани в няколко града на страната.


Шествието даде и своята подкрепа за жителите на Телиш, където Министерският съвет иска да превърне бившето поделение в селото в бежански лагер. Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков каза, че няма да позволи това да се случи. Той обяви, че ще поиска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Пред събралите се Бареков каза още, че ако правителството започне да настанява там бежанци, ще се включи в техния справедлив протест. Днес лидерът на хората от селото Галя Веселинова беше задържана в Червен бряг. Благодарение на адвокатите на „България без цензура“ обаче тя беше освободена в ранния следобед, което успокои хората от Телиш.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв